Zelfstandige thuisverpleging

Zelfstandige thuisverpleging

6 juli 2020 Uit Door Kris en hulpverleners

Ik ben Charlotte Faes (links op de foto). Samen met mijn collega Katrien D’Haene (rechts op de foto) vormen wij een team als zelfstandig thuisverpleging. 

Sinds kort komen wij dagelijks langs bij Kris voor zijn persoonlijke verzorging en om de wekelijkse medicatie klaar te zetten. 

Kris zijn ziekte is met vallen en opstaan, moeilijke en betere dagen. Dan zijn wij er om hem een luisterend oor aan te bieden en hem de kans te geven zich emotioneel open te stellen. 

Een goeie nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar in het bijzonder voor Kris. De dagelijkse prikkelingen die hij waarneemt moet hij ‘s nachts zien te verwerken. Indien dit niet lukt is het zeer moeilijk voor Kris om met een frisse moed terug aan de dag te beginnen. Katrien en ik zijn de eerste personen die hij op het begin van de dag ziet, een oppeppende babbel daarbij kan zeer gunstig zijn voor het verder verloop van Kris zijn dag.

Iedere dag is een nieuwe en verschillende dag, maar steeds met nieuwe mogelijkheden. Een wijsheid die voor iedereen van tel kan zijn. 

Katrien en ikzelf komen graag langs bij Kris, en hopen dit met veel plezier te mogen verder doen. 

(Redactie: in naam van Kris voegen we dank toe aan Charlotte en Katrien)